Ditekap Dengan Seterika Wap Di Dada, Tangan, Kaki, Pegawai Kadet Laut MAUT Didera Rakan !!!

| June 2, 2017 | 0 Comments

Ditekap Dengan Seterika Wap Di Dada, Tangan, Kaki, Pegawai Kadet Laut MAUT Didera Rakan !!! | Seorang penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) meninggal dunia petang semalam selepas dipercayai didera rakan dengan seterika wap.

Mangsa, Zulfarhan Osman Zulkarnain, 21, pegawai kadet laut tahun tiga dipercayai memiliki kesan melecur akibat ditekap dengan seterika wap di bahagian dada, tangan dan kakinya.

Mengesahkan kejadian itu, Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein dalam Twitternya menyatakan rasa sedih dengan berita kematian mangsa.

“Innalillah… sedih dan pilu pagi ini dengar berita kematian Pegawai Kadet Laut @upnm, Zulfarhan Osman bin Zulkarnain. Al Fatihah.

“Saya telah arahkan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan UPNM untuk jalankan siasatan dengan kadar segera. Tiada siapa akan terlepas daripada tindakan undang-undang jika didapati bersalah, ” katanya.

Bapa mangsa, Zulkarnain Idrus yang masih terkejut dengan apa yang berlaku mengaku pernah mendengar luahan Zulfarhan kepada ibunya yang mengadu sering dipukul rakan-rakan di universiti, namun mereka menyangka hal itu tidak serius.

Arwah adalah anak harapan keluarga ini dan tidak sangka dia meninggalkan kami dalam keadaan begini.”

Kami redha degan pemergiannya namun meminta pengurusan UPNM dan Angkatan Tentera Malaysia untuk menyiasat kejadian ini dengan telus dan adil.”
Bapa mangsa yang ditemui di Jabatan Perubatan Forensik Hospital Serdang melihat kesan melecur akibat ditekap dengan seterika wap itu pada bahagian dada, tangan dan kaki jenazah sebelum mayatnya dibedah siasat.

Dalam pada itu, seramai 36 individu telah direman selama tujuh hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes kematian pelajar tersebut. Mereka semua berusia di antara 20 hingga 21 tahun.

Zulfarhan meninggal dunia di Hospital Serdang pada pukul 10 malam semalam selepas dia dibawa beberapa rakannya untuk menerima rawatan mengenai kecederaannya di situ.

Jenazah mangsa akan dibawa ke Masjid UNITEN untuk disembahyangkan dan kemudian dibawa ke Tanah Perkuburan Islam Kebun Teh, Johor Bahru untuk dikebumikan malam ini.

Semoga keluarga mangsa tabah menghadapi dugaan dan mereka yang bersalah dibawa ke muka pengadilan. Al fatihah.

Sumber:-LobakMerah

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

Tags: , , , , ,

Category: Infomasi Semasa

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *