Dilantik Jadi Jurufoto Kereta Bernilai 200k. Tetapi Hanya Gunakan Kereta Mainan Sebagai model. Hasilnya Sangat MENGEJUTKAN !!!

| June 12, 2017 | 0 Comments

Dilantik Jadi Jurufoto Kereta Bernilai 200k. Tetapi Hanya Gunakan Kereta Mainan Sebagai model. Hasilnya Sangat MENGEJUTKAN !!! | Sememangnya melantik seorang jurufoto bagi membuat pengambaraan foto sesebuah kerta memakan kos yang tinggi. Tetapi, Felix Hernandez berjaya membuktikan kreativiti lebih diutamakan berbanding kos yang mahal.

Selepas dilantik Audi Timur Tengah untuk menjalankan pengambaraan kereta terbaru, Felix begitu teruja untuk menghasilkan sebuah projek mega tetapi bersaiz kecil.

Percayakan anda, Felix menangkap gambar kereta Audi menggunakan kereta mainan sahaja? Walaupun Felix pakar dengan dunia serba ‘kecil’ ini, tetapi projek ini merupakan projek yang paling mencabar dan sukar bagi beliau.

Menurut beliau, “Saya lebih biasa dengan model bersaiz skala 1/18 tetapi untuk model Audi Q2 saya perlu menggunakan model bersaiz skala 1/43”. Beliau jelas berbangga kerana projek sekecil ini merupakan pertama kali yang dibuat oleh beliau.

Felix telah mencipta padang pasir prototaip hasil rekaan sendiri. Gumpalan pasir dan air digunakan bagi mencipta satu hasil yang sangat artistik.

Untuk meningkatkan pencahayaan, beberapa lampu LED digunakan serta beliau telah mencipta satu jalan raya seolah-olah seperti berada di Dubai.

Walaupun demikian, Felix turut melawat Dubai bagi melihat keadaan sebenarnya disana supaya boleh dijadikan contoh dan inspirasi untuk menghasilkan foto yang menakjubkan.

Khas buat pembaca Khalifah Media Networks, saksikan hasil fotografi ini!

Saksikan video ini pula, disebalik sebuah projek ‘mini’!

Sumber:- Era Baru

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

Tags: , , , ,

Category: Kisah Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *